Wat is Ymprov?

Ymprov is een improvisatie theatergroep die voorstellingen maakt zonder vooraf geschreven teksten voor de acteurs. De acteurs spelen scenes die ontstaan vanuit een gegeven. Dit gegeven kan van alles zijn. We werken met verschillende onderwerpen op basis van bijvoorbeeld een voorwerp, een gedicht, muziek, een locatie, een voorgesteld probleem of dilemma, echt alles is mogelijk. We trainen met elkaar op acteervaarigheden die ons helpen om als personage ons doel zonder omwegen te bereiken. 

 

YMPROV en Eerste Steen

YMPROV Instant Drama is ontstaan vanuit de vraag hoe het drama en de voorstellingsvormen zoals we die kennen uit het teksttheater binnen het improvisatietheater mogelijk zijn. Ymprov is een initiatief vallend onder Stichting Eerste Steen. Stichting Eerste Steen ontplooit en ondersteunt nieuwe theater- en filminitiatieven. Stichting eerste Steen kent een onafhankelijk bestuur dat bestaat uit Kitty Joore (voorzitter), Mariska Pluck (penningmeester) en Jolien Oddink (secretaris).

 
VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.
SHV.png
Het Fentener van Vlissingen Fonds ondersteunt en stimuleert met subsidies en de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs kunst -en cultuurprojecten in de provincie Utrecht. Het fonds werd in 1961 door SHV opgericht en wordt sindsdien gefinancierd door dit familiebedrijf met circa 60.000 werknemers en diverse activiteiten wereldwijd.

Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken, en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Daarom steunen we bijzondere initiatieven en individuen met giften, advies, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengen we waardevolle projecten graag breed onder de aandacht en denken we mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken.
KFH+Staand+RGB.png
Prins Bernhard Cultuurfonds


Prins Bernhard Cultuurfonds

Elise Mathilde Fonds

Elise Mathilde Fonds

Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht

We repeteren graag in De Schuur

Praesent id libero id metus varius consectetur ac eget diam. Nulla felis nunc, consequat laoreet lacus id.
— Jonathan L.